Peliin valmistautuminen kopissa on osa jääkiekon iloa
10.3.2020 12:10 Uutiset / REDS G2

Reds vieraili Kauniaisten jäähallilla GrIFK:n vieraana

Reds G2-joukkue kävi maanantai-iltana GrIFK:n vieraana Kauniaisten jäähallilla. Kauniaisissa oli tuttuun tapaan pelitunnelma korkealla. Ottelun alkumusiikit ja -juonto nostattivat mukavasti fiilistä ennen pelin alkua.

Kovatasoinen kotijoukkue ei päästänyt Redsiä helpolla. Maalivahdeilla riitti työtä. Kentällä Reds osoitti kehitystään niin luistelussa kuin vastustajan haastamisessa. Maaliverkko heilui ja vierasjoukkue Reds pääsi tuulettamaan hienoja maalejaan. Kollektiivista pelaamisen iloa.

Oletko koskaan miettinyt, millaista on kopissa ennen peliä?

Jääkiekko on joukkuelaji, johon kuuluu tärkeänä osana varusteiden pukeminen ja pukukoppi. Jääkiekon yhteisöllisyyden ydin löytyy pukukopista. Siellä vaihdetaan tärkeää tietoa, kuulumisia ja kerrotaan hassuja juttuja. Alla reportaasi Reds G2-pelaajien valmistautumisesta GrIFK -otteluun.

G2-pelaajien kopissa on tavalliseen tapaan energiataso korkealla alkuverryttelyn jälkeen. Varusteiden pukemisen lomassa kuulee tarinoita katkaravuista, zombeista ja Minegraftin pahimmasta pahiksesta. ”Tiedättekö se on niin iso, ettei näe kuin vaalean sinistä!”, kertoo yksi pelaajista. Samalla hän pukee sujuvasti rintapanssaria.

Hassujen juttujen lomassa mietitään myös kypärän kiinnityksen tärkeyttä. Eräs pelaaja kertoo kaverilleen, miten häntä inhottaa, kun Ässät -pelaajalta oli kypärä lentänyt kaaressa kesken pelin ja päästä oli tullut verta. Molemmat tarkistavat oman kypärän remmin. ”Mun remmi on tosi hyvin kiinni! Ja mun!”

Joku porukka miettii enojen ikää. ”Mun eno on 8 vuotta!”, kertoo eräs pelaaja. ”No mun eno onkin 42 vuotta!”, jatkaa toinen. Molemmille sidotaan luistimia jalkaan.

Tsempparipalkinnot puhuttavat pelaajia kopissa. ”Mä taidan saada tänään tsempparin!”, haaveilee pieni pelaaja jämäkän visiirin takaa. ”No kato mä oon sarvikuono!” huutaa yksi pelaaja täydessä pelivarustuksessa.

Polte jäälle on kova.Teksti: Elina Moskari


   
Lisää uutisia
REDS G2
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat