Reds G2 sai kylmää kyytiä viikonlopun harjoituspeleissä
10.2.2020 11:10 Uutiset / REDS G2

Reds G2 näytti taistelutahtonsa viikonlopun harjoituspeleissä – Jokerit ja EPS silti vahvempia viikonloppuna

Lauantaina 8.2 Reds G2 kävi Jokereiden vieraana Myllypuron jäähallilla. Harjoituspeli oli joukkueiden ensimmäinen ja odotettu kohtaaminen kaukalossa. Peli oli liikkuvaa ja molemmilta joukkueilta nähtiin paikalliskamppailu -henkistä tsemppaamista. Reds onnistui rakentamaan muutamia hienoja maalipaikkoja ja pääsi heiluttamaan vastustajan maaliverkkoa, vaikka Jokereiden ylivertaiset yksilösuoritukset jyräsivät Redsin pelin ajoittain ahtaalle.

Viikonlopun toinen kamppailu käytiin sunnuntaina 9.2 Redsin kotihallissa Malmilla, kun vastaan saapui EPS -joukkue. Redsin pienet pelaajat tekivät nöyrää työtä kentällä. Vastassa oli vanhempia pelaajia ja taidollista ylivoimaa. Reds G2 -joukkueen tappiokestävyys olikin koetuksella viikonloppuna.

Vastustajan maali-iloittelusta huolimatta Redsin pienet työmyyrät odottavat innolla seuraavia harjoituspelejä. Kopissa oli pelin jälkeen yhtä iloinen tunnelma kuin aina ennenkin. Punaisten sisupussien kannatushuutona raikuu iloisesti: ”Kuka voittaa? REDS!”

Mitä ajattelee Reds G2 vastuuvalmentaja Markko viikonlopun peleistä? Millaisia asioita valmentaja toivoo näkevänsä joukkueelta peleissä?

"Tämän ikäisille (13-syntyneille) pelaajille tärkeintä on peli-ilo ja pelillisen itseluottamuksen kasvattaminen. Taistelutahtoa, kamppailua ja peli-iloa tarvitaan onnistumisiin. Vastustajan rohkea kohtaaminen, liikkeellä pysyminen ja nopea meneminen tilanteisiin ovat asioita, mitä yhä painotetaan ja niitä toivoisin näkeväni peleissä enemmän, ajattelee Markko.

"Toivoisin, että saisimme vastaan oman ikäisistä pelaajista koostuvan joukkueen. Kun vastustajajoukkue koostuu vanhemmista ja ylivertaisista yksilöistä, jää oman joukkueen pelitila ahtaaksi. Joukkuepelillä puolustus kuntoon", muotoilee vastuuvalmentaja Markko päivän pelistrategiaa. ”Kovien vastustajien kohdalla on tärkeää puolustaa rohkeasti ja estää vastustajan läpiajot keskeltä. Mutta näin pienillä ne ovat asioita, joita vasta harjoitellaan”, kertoo Markko hymyillen.

Mistä on pienet, punaiset sisupussit tehty? Viikonlopun tähtihaastattelussa kuullaan Aleksin mietteitä jääkiekon pelaamisesta.

Mitä paikkaa tykkäät pelata?

”Hyökkääjänä!”

Missä olet hyvä / Mikä on vahvuutesi kaukalossa?

”No oon hyvä puolustamaan”, ajattelee Aleksi.

Millaisella pelillä Reds voittaa?

”Että pelataan hyvää pelii ja sitten puolustetaan. Ja lauotaan kovaa”, tietää Aleksi.Teksti: Elina Moskari


   
Lisää uutisia
REDS
Kategoriat