REDSin päivitetty Koronaohjeistus
Julkaistu: 24.09.2020 00.00

REDSin päivitetty Koronaohjeistus

Koronavirustilanne on kehittymässä taas haastavampaan suuntaan ja uusia tartuntoja todetaan päivittäin. Suhtaudumme tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudella noudattamalla kaikessa toiminnassa edelleen korostettua käsihygieniaa ja viranomaisohjeita sekä -suosituksia.

On tärkeää, että jokainen pelaaja, toimihenkilö ja vanhempi sitoutuu jääkiekkoharrastuksessa ja muussa arjessaan viruksen leviämistä ehkäiseviin toimenpiteisiin – näin voimme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että kiekkokausi 2020–21 jatkuu mahdollisimman normaalisti.

Voimassa olevat ohjeistukset

  • Vain terveenä hallille
  • Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta
  • Yskitään ja aivastetaan oikein
  • Kasvomaskin käyttö pakollista seuran toimihenkilöille, suotavaa muille hallissa asioiville

Kun jokainen tulee hallille vain terveenä ja noudattaa yllä olevaa perusoheistusta hyvän hygienian osalta ja mahdollisia viranomaisohjeita (THL ja muut viranomaiset), voi harjoituksissa ja peleissä mennä täysillä ja kamppailla lähikontaktissa.

Asiointi Malmin jäähallilla

REDS Helsinki ry on päättänyt, ettei vanhempien oleskelu Malmin jäähallin sisätiloissa ole toistaiseksi suotavaa (pl. toimihenkilöt); näin turvaamme yhdessä lapsien ja nuorien turvallisen harrastamisen. REDSin tapahtumissa katsomossa kuin muissa hallin tiloissa tulee käyttää kasvomaskia aina sekä noudattaa 1-2 metrin turvavälejä muihin kuin omaan seurueeseen/lähipiiriin kuuluviin.

Toivomme myös vierasjoukkueiden kunnioittavan päätöstämme. Joukkueenjohtajien on hyvä tiedottaa vastustajaa hyvissä ajoin ennen ottelua kyseisestä säännöstä.

Pelitapahtumat

REDS Helsinki ry on päättänyt, että kaikki kotipelit pelataan tyhjille katsomoille pelaajien, toimihenkilöiden ja muiden henkilöiden terveyden turvaamiseksi.

REDSin toimihenkilöt velvoitetaan käyttämään kasvomaskia hallilla olo ajan. REDS tarjoaa kaikille toimihenkilöilleen kasvomaskit.

Joukkueenjohtajat ovat velvollisia viestimään vierasjoukkueiden kanssa näistä ohejista. Suositeltavaa on, että myös vierasjoukkueet noudattavat REDSin ohjeistuksia.

Kiekkokoulu

Kiekkokoulussa tulee olla maksimissaan yksi vanhemmista paikalla, saman vanhemman läsnäoloa suositellaan. Toimihenkilöillä, toimitsijoilla sekä kiekkokoulun vanhemmalla on oltava kasvomaski hallissa ollessaan.

Maalivahtijäät

Maalivahtijäiden osalta MV-koordinaattori on tiedottanut asianosaisia ja harjoituksissa käydään ohjeistuksen mukaisesti.

Kikkajäät

Kikkajäät järjestetään siten, että jäällä ainoastaan yksi ikäluokka kerrallaan. Toiminnanjohtaja on tiedottanut asianosaisia ja harjoituksissa käydään ohjeistuksen mukaisesti.

Pelaajaliikenne eri ikäluokkien välillä
Toistaiseksi ikäluokkien ja joukkueiden välinen pelaajaliikenne on rajoitettu. Jokainen ikäluokka ja joukkue toimii omana yksikkönään harjoitus- ja pelitoiminnassa. Pelaajalainoja esimerkiksi nuoremmasta tai vanhemmasta ikäluokasta ei oteta tapahtumiin.

Joukkueenjohtajat velvoitetaan toimimaan joukkueen koronavastuuhenkilöinä ja ilmoittamaan Toiminnanjohtajalle joukkueen sisällä tapahtuvasta tartunnasta tai altistumisesta (henkilösuojaa noudattamalla). Vastuuvalmentajien on oltava selvillä kaikkien tapahtumien osallistujista.

Mikäli pelitapahtumaa ei saada järjestettyä oman joukkueen pelaajilla, mahdolliset pelaajasiirrot hoidetaan valmennuspäällikön kanssa.

Jääkiekossa on hyvä huomioida myös seuraavat asiat

  • Harjoitukseen saavutaan ja poistutaan ripeästi, turhaa oleskelua hallilla, ml. koppitiloissa vältetään edelleen
  • Pukukopeissa pidetään mahdollisuuksien mukaan huolta turvaväleistä
  • Hallille saavuttaessa ja poistuttaessa kädet pestään saippualla (20 sek) – kun käsien saippuapesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta
  • Harjoituksiin varataan oma nimikoitu juomapullo ja jokaiselle oma hikipyyhe
  • Vaihtopenkillä vältetään vierekkäin istumista. Harjoituksissa kannattaa ottaa käyttöön molemmat vaihtopenkit, näin minimoidaan lähikontaktit
  • Harjoituksessa huolehditaan yskimis-, aivastamis- ja niistämishygieniasta ja asia käydään joukkueen kanssa läpi. Sylkeminen ei ole sallittua
  • Vältetään ”tuulettamista” johon liittyy fyysistä kontaktia. Nyrkkitervehdys hanskat kädessä on OK
  • Peseytymistä kotona suositellaan jokaiselle ikäluokalle
  • Suihkussa käynti hoidetaan hallilla ripeästi ja varusteet kerätään harjoituskassiin suihkun ajaksi. Hygieniavälineitä ei saa lainata (shampoo, saippua, deodorantti/vastaavat)
  • Jokainen huolehtii omista varusteistaan eikä muiden varusteisiin kosketa
  • Paita, sukat ja mahdolliset housupussit pestään korkeassa lämpötilassa (60 C?) mahdollisemman usein. Varusteiden kuivatuksesta huolehtiminen on tärkeää
  • Huolehditaan yleisten tilojen hygieniasta, vaikka siivous ei kuuluisikaan joukkueen vastuulle
  • Pelimatkoilla kiinnitetään erityishuomiota hygieniaan ja sovitaan joukkueen käytännöt mm. yhteisruokailujen ja tauko- ja majoituspaikkojen osalta.