MITÄ KIEKKOKOULUSSA OPITAAN?
Liikunnan riemua leikkien ja pelien avulla sekä tietysti luistelun ja jääkiekkoilun alkeita. Taitojen opettelu tapahtuu rauhalliseen tahtiin. Kenestäkään ei tarvitse vielä tulla "täydellistä" kiekkoilijaa, mutta kaikki pääsevät varmasti omin avuin jäällä eteenpäin ja oppivat mailan ja kiekon hallintaa.
Kiekkokoululaiset jaetaan eri ryhmiin ikänsä, kokonsa ja taitojensa mukaan. Kiekkokoulu käy varmasti hyvästä kertauksesta jo aiemmin luistelua harrastaneelle, joka haluaa siirtyä joukkueisiin.
Kiekkokoulun periaatteena on, että samanikäiset lapset toimivat keskenään. Taitoerot voivat samassa ikäluokassa olla aluksi näkyviä, mutta tasoittuvat nopeasti. Lapselle, myös taidollisesti erityislahjakkaalle, on tärkeää, että hän saa toimia ikäistensä kanssa samassa ryhmässä, sillä psyykkinen kehitys kulkee harvoin käsi kädessä taidollisen kanssa. Tästä lähtökohdasta opetellaan kiekkokoulussa jääkiekkoa kolmessa vaiheessa:
1. Aluksi (aloittelijat, pääasiassa 3-8-vuotiaita) opetellaan pääasiassa luistelua. Toimintaa jäällä ohjaavat kiekkokoulun vetäjät, mutta vanhammatkin ovat tervetulleita jäälle. Vanhempien roolista jäälllä sovitaan tilanteen mukaan.
2. Seuraavaksi opetellaan luistelua ja kiekon hallintaa. Osallistujien määrästä ja ikärakenteesta riippuen harjoitellaan jäällä yleensä kolmessa samanaikaisessa ryhmässä. Kun on ensin maltettu opetella ja harjoitella luistelua ja muita jääkiekon perustaitoja, tunnin viimeinen vartti pelataan!
3. Viimeinen kiekkokouluvaihe on pelaaminen kiekkokoulun joukkueessa. Uuden ikäluokan joukkue perustetaan keväällä. Se harjoittelee keväällä omana ryhmänään kiekkokoulun puitteissa ja mahdollisuuksien mukaan nuorimpien Reds ikäluokkajoukkueiden kanssa, mutta ei pelaa vielä missään sarjassa - sen ikäisille ei yleensä ole edes sarjoja tarjolla. Kiekkokoulun joukkueelle valitaan vanhemmista ihan oikea johtoryhmä eli päävalmentaja, apuvalmentajia, joukkueenjohtaja ja huoltajia.
Kevään toiminta nuorimmassa joukkueessa loppuu huhtikuussa ja jatkuu seuraavalla syys-kevätkaudella samaan malliin. Siinä vaiheessa ollaankin jo tarpeeksi vanhoja osallistumaan Suomen Jääkiekkoliiton eteläisen alueen organisoimaan Leijona-liigaan, ja ollaan ihan oikea REDS-ikäluokkajoukkue.