vastuullinen_valmentaja_.pdf

Jokaiselle seuran valmentajalle suositellaan vastuullinen valmentaja - kurssin käyntiä. Kurssi verkossa järjestettävä ja sen voi suorittaa omien aikataulujen mukaan! Lisätietoa alla ja liitteessä!

Valmentaja ja ohjaaja: Olethan mukana rakentamassa entistä turvallisempaa toimintaympäristöä?

Voisiko vastuullisuus olla valmennuksesi kulmakivi?

Vastasitko kyllä? Hienoa!

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssin tavoitteena on edistää parempaa valmennusta ja turvallista toimintaympäristöä. Verkkokurssi lisää urheilutoimijoiden yhteistä tietoisuutta ja ymmärrystä vastuullisesta valmentamisesta sekä fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä.

Valmentajan ja ohjaajan arjessa vastuullisuuden vaatimukset korostuvat

Vastuullisuus ei ole yksittäinen projekti, vaan se on jatkuva itsensä ja toiminnan kehittämisen prosessi. Olympiakomitean Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on luotu valmentajien osaamisen kehittämisen tueksi. Verkkokurssi on osa urheiluyhteisön yhteistä vastuullisuusohjelmaa ja turvallisen toimintaympäristön toimenpiteitä. Kurssin tavoitteena on myös pyrkiä ennaltaehkäisemään, ettei eettisten ja epäasiallista käyttäytymistä koskevien rikkomusten käsittelylle tulisi enää tulevaisuudessa tarvetta.

– Maailma muuttuu ja myös meidän on muututtava, toteaa Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva.

Olarin Voimistelijoiden päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen komppaa Kanervaa.

– Meillä valmentajilla on väliä. Me näytämme mallia kaikille. Me luomme vielä parempaa ja turvallisempaa ympäristöä suomalaiseen valmennus- ja liikuntakulttuuriin. Me olemme tärkeitä, Laine-Näätäinen summaa.

Suorittamalla kurssin valmentaja osoittaa sitoutumisensa vastuulliseen valmennukseen. Kurssin suoritettuaan valmentaja saa kurssista todistuksen sekä meriitin Suomisportin Sporttitililleen.

– Verkkokurssi ja sen sisällöt on rakennettu yhteistyössä lajiliittojen, Suomen Valmentajien ja SUEK:n kanssa. Yhteistyö ja yhteiset toimintatavat kehittävät valmentajien osaamista ja edistävät yhä turvallisemman urheiluympäristön rakentumista, avaa Olympiakomitean Oppimisareenan asiantuntija Katja Kyckling.

Verkkokurssi tarjoaa työkaluja paremman urheiluympäristön rakentamiseksi

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on suunnattu kaikille ohjaajille ja valmentajille – lajista, valmennuskokemuksesta tai -taustasta riippumatta. Kurssin voivat suorittaa palkatut ja vapaaehtoiset valmentajat ja ohjaajat, mutta myös muut liikunnan ja urheilun parissa toimivat tahot. Kurssi on suoritettavissa missä ja milloin tahansa – ajasta ja paikasta riippumatta.Kanerva ja Laine-Näätänen haluavat haastaa kaikki valmentajat, ohjaajat ja urheilun parissa toimivat suorittamaan Vastuullinen valmentaja -verkkokurssin.

– Toivomme, että tämän verkkokurssin jälkeen jokainen saa valmennustyöhönsä työkaluja ja rohkeutta avata keskusteluja omassa toimintaympäristössä ja lajipiirissä turvallisen toimintaympäristön kehittämiseksi. Yhteistyöllä saadaan asioita aikaan.

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on suoritettavissa osoitteessa oppimisareena.fi. Verkkokurssi on maksuton 31.12.2021 saakka. Verkkokurssi kustantaa 10 €/henkilö 1.1.2022 lähtien. Kurssin suorittaminen edellyttää rekisteröitymistä Suomisportiin.

– Lajiliitto tai seura voi halutessaan maksaa kurssin osallistujan puolesta Suomisportissa, kertoo Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tulla.

Lisätietoja:

Katja Kyckling, Oppimisareenan asiantuntija, katja.kyckling@olympiakomitea.fi, 040 097 7180

VASTUULLISUUS