Jääkiekko on ainutlaatuinen urheilulaji. Siinä huipputasolla yhdistyvät kivenkovaksi harjoitettu fysiikka ja loppuun asti hiotut lajitekniset taidot. Lajitaitojen tehokas toteuttaminen vaatii paitsi lihasvoimaa ja kestävyyttä, myös motorisia valmiuksia, ajattelua, havainnointia ja nopeaa reagointia. Jääkiekon monipuolisuus tekee siitä myös haastavan. Huipputason pelaajan on oltava, ellei täydellinen, niin vähintäänkin erittäin hyvä jokaisella lajin osa-alueella. Harjoittelu vaatiikin pelaajalta paljon: raakaa, kovaa ja pitkäjänteistä työtä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää myös ravitsemukseen, kehon huoltoon ja palautumiseen.


Jääkiekon fyysinen lajianalyysi - suositukset harjoitteluun ja testaamiseen (päivitetty 30.4.2024)

Jääkiekkoliiton ja Huippu-urheilun instituutti KIHU:n toteuttama jääkiekon fyysinen lajianalyysi esittelee uusimman tutkimustiedon jääkiekon fyysisistä vaatimuksista. Lajianalyysin ja valmennusopillisten periaatteiden pohjalta on nyt luotu junioreille harjoittelusuosituksia ja myös Suomi-kiekon testipatteristoa on päivitetty.

Jääkiekon fyysinen lajianalyysi löytyy täältä: Leijonat - Finhockey - Juuri julkaistu jääkiekon fyysinen lajianalyysi uudistaa suositukset harjoitteluun ja testaamiseen

Jääkiekkoilijan ominaisuudet

Lihashuolto

Ravinto

Lepo, uni ja palautuminen

Urheiluvammat

Omatoiminen harjoittelu

Lajiharjoitteet