Nämä säännöt on hyväksytty REDS Helsinki ry:n hallituksessa ja yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa 16.10.2020.
Yhdistyksen nimi on REDS Helsinki ry, myöhemmin REDS tai yhdistys, ja sen kotipaikka on Helsinki.
REDS on jääkiekkoseura, jonka arvoina ovat avoimuus, tasapuolisuus, rehtiys sekä lasten ja nuorten kasvun tukeminen jääkiekkoilullisin perusperiaattein. Lapsi oppii ja saa seurassaoloaikanaan paljon uusia elinikäisiä ystäviä, jonka lisäksi jääkiekko opettaa terveitä elämäntapoja sekä kasvattaa lasta tulevan elämän haasteisiin. Kaiken toiminnan pohjana on avoimuus ja läpinäkyvyys sen jokaisella tasolla.
Yhdistyksen tarkoituksena on
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi, hankittuaan tarvittaessa asianomaisen luvan,
Yhdistykseen voidaan hyväksyä jäseniä heidän osoitettuaan tahtotilansa jäsenyyteen. Yhdistyksessä voi olla
Yhdistykseen pelaajajäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen, toiminnan laadun ja tarkoitusperät, säännöt, allekirjoittaa pelaajasopimuksen (alle 15-vuotiaan ollessa kyseessä hänen huoltajansa, 15 – 18 vuotiaan kohdalla pelaajajäsen sekä huoltaja) sekä suorittaa jäsenmaksun. Pelaajajäseneksi hyväksymisestä päättää hallitus.
Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen, toiminnan laadun ja tarkoitusperät, säännöt, sekä suorittaa jäsenmaksun. Varsinaiseksi jäseneksi hyväksymisestä päättää hallitus.
Yhdistykseen toimihenkilöjäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen, toiminnan laadun ja tarkoitusperät, säännöt sekä suorittaa jäsenmaksun ja toimii seurassa toimihenkilönä. Toimihenkilöjäsenellä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Toimihenkilöjäseneksi hyväksymisestä päättää hallitus.
Kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä henkilöitä tai oikeuskelpoisia yhteisöjä, jotka tukevat yhdistyksen toimintaa suorittamalla vuotuisen tai kertakaikkisen kannattajajäsenmaksun. Kannattajajäsenellä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Kannattajajäseneksi hyväksymisestä päättää hallitus.
Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa. Kunniapuheenjohtajan sekä -jäsenen arvo on elinikäinen. Kunniapuheenjohtajaksi sekä -jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen kokous hallituksen esityksestä.
Hallituksella on oikeus vapauttaa jäsen jäsenmaksujen suorittamisesta sekä samoin nimetä jäsen ainaisjäseneksi, jos jäsen on
Yhdistys pitää yhdistyslain edellyttämää jäsenluetteloa.
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen
Eroavan tai erotetun jäsenen oikeudet lakkaavat välittömästi. Eroava tai erotettu jäsen on velvollinen suorittamaan maksunsa sekä muut näiden sääntöjen edellyttämät velvoitteet hallituksen määrittelemän ohjeistuksen mukaisesti.
Pelaaja-, varsinaisilta-, toimihenkilö- ja kannattajajäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta erikseen kaikille jäsenryhmille päättää vuosikokous. Jäsenmaksu on määrättävä vuosittain kiinteänä summana. Kunniapuheenjohtaja sekä kunnia- ja ainaisjäsenet eivät suorita jäsenmaksuja.
Yhdistyksen hallitukseen kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja sekä kaksi (2) - neljä (4) muuta varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenen tulee olla yhdistyksen täysi-ikäinen varsinainen jäsen.
Hallituksen jäsenet ja puheenjohtaja valitaan vuosikokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan siten, että vuosittain puolet tai lähinnä puolet (pyöristettynä alaspäin) nykyisistä hallituksen jäsenistä ovat erovuorossa vuosittain. Erovuorossa oleva voidaan valita uudelleen. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä valitsee keskuudestaan tai ulkopuoleltaan tarvittavat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallituksen kokous voidaan pitää tarvittaessa tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla. Kokouksen ja kutsun välissä tulee olla kohtuullinen valmistautumisaika, jotta jokaisella hallituksen jäsenellä on mahdollisuus osallistua kokoukseen.
Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna, on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Hallituksen tehtävänä on:
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin tai hallituksen jäsenet ja toiminnanjohtaja, kaksi yhdessä. Nimenkirjoittajien on oltava täysi-ikäisiä yhdistyksen jäseniä.
Yhdistyksen toiminta ja tilivuosi on toukokuun 1 päivästä huhtikuun 30 päivään.
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.
Yhdistyksen varsinaisia kokouksia ovat vuosikokous ja ylimääräinen kokous, joiden ajan ja paikan määrää yhdistyksen hallitus.
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain 30.11. mennessä. Kokouksen paikan ja tarkemman ajan määrää hallitus. Kutsu vuosikokoukseen on julkaistava enintään neljä viikkoa ja vähintään kahta viikkoa ennen kokousta.
Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidetään silloin, kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kun vähintään yksi kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä on tehnyt siitä hallitukselle kirjallisen esityksen ilmoittaen käsiteltäviksi halutut asiat. Ylimääräisen kokouksen kutsussa on mainittava asiat, jotka ovat antaneet aiheen kokouksen koollekutsumiseen. Kutsu ylimääräiseen kokoukseen tapahtuu samalla tavalla kuin vuosikokoukseen. Asioista, joita yhdistyksen jäsenet haluavat vuosi- ja ylimääräisessä kokouksessa käsiteltäviksi, on tehtävä hallitukselle kirjallinen esitys viisi päivää ennen kokousta. Ylimääräinen kokous on pidettävä viimeistään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun jäsenet ovat edellä mainituin tavoin siitä tehneet esityksen. Yhdistyksen kokouksen esityslistalle voidaan nostaa kutsun ulkopuolinen asia neljän viidesosan (4/5) kokouksessa edustettuina olevien jäsenten äänien niin hyväksyessä.
Yhdistyksen hallituksen kokouksista on pidettävä pöytäkirjaa. Yhdistyksen kokousten pöytäkirjat on kokouksen puheenjohtajan ja pöytäkirjan tarkastajien tarkistettava sekä allekirjoitettava. Hallitusten pöytäkirjojen tarkistamisen tavasta päättää hallitus. Kaikista kokouksien pöytäkirjoista tulee toimittaa jäljennökset yhdistyksen puheenjohtajalle.
Yhdistyksen kokouksissa ratkaistaan asiat yksinkertaisella äänten enemmistöllä, ellei näissä säännöissä ole toisin määrätty. Äänten mennessä tasan, henkilövaali ratkaistaan arvalla ja muissa asioissa voittaa se mielipide, jota kokouksen puheenjohtaja on kannattanut. Kaikissa kokouksissa tapahtuu vaadittaessa äänestys suljetuin lipuin. Jokaisella jäsenmaksunsa yhdistyksen kokouksen määräämänä aikana maksaneella jäsenellä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä on yksi ääni. Kannattaja- ja toimihenkilöjäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Äänioikeutta voi yhdistyksen kokouksessa käyttää valtakirjalla. Yksi jäsen voi yhdistyksen kokouksessa käyttää korkeintaan viidesosaa (1/5) kokouksessa edustettuina olevista äänistä, vaikka hänellä olisi sitä enemmän valtakirjaääniä.
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään neljän viidesosan (4/5) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.
Yhdistyksen kokous voi näiden sääntöjen ja yleisten yhdistystoimintaa säätelevien määräysten puitteissa vahvistaa noudatettaviksi yhdistyksen sisäistä toimintaa järjestäviä säädöksiä ja ohjeita, sekä valita näihin tarpeelliset johto- ja toimielimet.
Sen lisäksi, mitä näissä säännöissä on määrätty, noudatetaan voimassa olevan yhdistyslain määräyksiä.
Säännöt tulevat voimaan, kun ne on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin. Ne korvaavat kaikki aikaisemmin voimassa olleet säännöt.