Julkaistu: 01.09.2017 00.00

Varusteet

Pakolliset varusteet kiekkokoulussa ovat

  • Teroitetut luistimet,
  • Kypärä kasvoristikolla,
  • Kaulasuoja,
  • Jääkiekkomaila
  • Myös muut jääkiekko varusteet ok tai lämmin, mutta hengittävä, ei liian kuuma asu: kevyttoppapuku tai paksu verryttelypuku.
  • Hanskat/sormikkaat halliolosuhteisiin - suositellaan jääkiekkohanskoja, jotka ovat turvallisimmat ja mukavimmat kun tasapainoa vielä harjoitellaan. Lätkähanskoilla ote mailasta on myös varmempi. Oikeisiin jääkiekkohanskoihin kannattaa satsata jo tässä vaiheessa. Vaikka kiekkoharrastus ei jatkuisi eikä lapsi liittyisi ikäkausijoukkueeseen, lätkähanskat ovat käyttökelpoiset ulkojäillä ja pihapeleissä.


Jääkiekkomailasta yleisesti:

Mailan pitää olla ns. juniorimaila, joka on kevyempi ja varreltaan aikuisten mailaa ohuempi. Maila on oikean mittainen, kun sen lavan kärki on maassa ja varsi on pystyssä, niin että se ulottuu suunnilleen leukaan (hartiat - nenä -väli) asti pelaajan seistessä luistimilla. Tärkeää on huomioida pelaajan kätisyys, ts. pelaako oikealta (right) vai vasemmalta (left) eli kumpi käsi on alempana mailanvarresta kiinnipidettäessä. Se ratkaisee mailan lavan käyryyden suunnan. Leftin pelaajia (vasen käsi alempana) on kiekkoilijoista suuri enemmistö ja niiden saatavuus kaupoissa parempi, mutta rightin pelaaminen on jatkossa selvä etu pelaajalle. Lapsi asettaa yleensä mailan luontaisesti itselleen sopivalle puolelle.

Kypärä ristikkoineen ja kaulasuojus tulee olla jääkiekkoa varten hyväksyttyä mallia.


MUUTAMA SANA LUISTIMISTA:
Luistelun opettelu onnistuu vain silloin kun seuraavat asiat ovat kunnossa:

  • Terät ovat terävät. Terän molemmat kantit tulee tuntua teräviltä koko pituudeltaan. Jos terä puree peukalon kynteen, puree se jäähänkin. Uudet luistimet pitää aina terottaa ja muotoilla. Teräsuojia pitää aina käyttää jään ulkopuolella
  • Luistimet ovat sopivan kokoiset. Kasvunvaraa korkeintaan yksi numero. Luistimen koon voit tarkastaa ottamalla pohjallisen luistimesta ja verrata sitä lapsen jalkaan.
  • Luistimet ovat tukevasti jalassa. Nykyajan luistimet ovat yleensä niin tukevat, ettei nauhoja tarvitse vetää ihan tiukalle: kunhan nauhoissa ei ole löysää ja tiukka solmu lopuksi. Nauhoja ei vedetä nilkan ympäri, koska se haittaa nilkan luontaista toimintaa ja vääristää luisteluasentoa. Luistimen sisään normaaliolosuhteissa vain yksi lämmin (frotee-) sukka.
  • Lähimmät teroituspaikat: Malmin jäähalli ja Intersport Megastore Puhos Puotinharjun ostoskeskuksessa. Helsingin keskustassa palvelee esim. Mikonkadun Intersport (jääkiekko-osasto yläkerrassa)


Lisätietoja varusteista ja niiden oikeista kooista sekä apua teroitukseen saa seuran varustepäällikkö Marko-Pekka (Pekoni) Huuhkalta

marko-pekka.huuhka@redshelsinki.fi

0401672646

Seuran uusimmat